Особливості бісероплетіння

СХЕМи плетіння з бісеру...
Мої вироби з бісеру

Хочете зробити подарунок до дня народження чи привітати зі святом, тоді хорошим варіантом буде картина вишита бісером або деревце...

23436722

Здесь вы найдёте...

Вставьте сюда вашу информацию, которая будет полезна для ваших посетителей. Вставьте сюда вашу информацию...

Вдохновение

Новая коллекция

Як плести квіти з бісеру.

69c190bd0caf8eab677d478bf7809ccaw556

        Квіти з бісеру – це особливий напрямок бісероплетіння. І звичайно, ця тема актуальна напередодні кожного свята, тому що акуратно і красиво виконана квітка (або букет квітів) з бісеру стане прекрасним подарунком до будь-якого свята і ексклюзивним, що важливо.

        Отже, нам знадобляться наступні матеріали:

 

1. Бісер, стеклярус, бусинки. Можливо – стрази, пайєтки, декоративні камінці
2. Дріт товщиною від 0,2 до 1 мм і шовкові нитки під колір фрагментів
3. Клей ПВА (закріплювач)

        Вибравши схему бісероплетіння, переконайтеся, що у Вас в наявності всі матеріали та інструменти, які потрібні для плетіння саме цієї квітки. Продумайте колірну гамму. 

        Якщо Ви ще жодного разу не плели квіти з бісеру, раджу потренуватися на наступних простеньких схемах незабудки і ромашки:

      

4. Бокорізи для нарізки дроту
5. Пінцет для додання дроту потрібної форми
6. Ножиці
7. Англійські шпильки
8. Рамки або кошики – для створення композицій з квітів.

9. Серветка або блюдце, на які можна викласти жменьку бісеру різних кольорів, намистинки різного розміру.

33df0b
a4b649
1e1878

ГОЛЧАСТЕ ПЛЕТІННЯ

       Техніка голчастого плетіння призначена для виконання всіляких тичинок, травинок, тонких пелюсток, хвостів і лапок тварин. Суть полягає в скручуванні петель. На дріт нанизують кілька бусинок, кінці дроту разом скручують приблизно 4 рази - і ось готовий листочок. Якщо потрібно зробити, наприклад, тичинки, досить на дріт надіти одну намистинку і скрутити дріт до бажаної висоти тичинки. У результаті ми маємо щось схоже на «голочку». Новачкам в бісероплетіння краще починати з цієї техніки.

скачанные файлы

КРУГОВА (французька) ТЕХНІКА ПЛЕТІННЯ БІСЕРОМ

 

          Плетіння округлих пелюсток і листя.
        Беруть дріт потрібної довжини. На одному її кінці закручують невелику петельку. На другий (робочий) кінець нанизують вказане в описі число бісеринок першого ряду (рис. 1).
        Згинають кінець дроту на відстані 15 см від петельки, поміщають чотири пальці лівої руки в утворився згин дроту і правою рукою закручують петлю впритул до пальців (рис. 2).
        Для другого ряду нанизують на 2-3 бісеріни більше, ніж у попередньому ряду. Розміщують 2-й ряд бісеру впритул до 1-го так, щоб його кінець виявився перпендикулярний 1-го ряду (рис. 3).
        Закручують робочий кінець дроту над 1-м рядом, дотримуючись прямий кут між дротами (рис. 4).
       Для третього ряду набирають стільки ж бісеру, скільки і для 2-го. Щільно укладають третій ряд до 1-го з іншого боку. Закручують робочий кінець дроту під 1-м рядом бісеру, дотримуючись прямий кут (рис. 5).
       Аналогічним чином виконують вказане в описі число рядів. Визначати число бісеринок кожного ряду буде значно простіше, якщо відразу після набору бісерин 1-го ряду нанизати 15-20 см бісеру на робочий кінець дроту. Кінець дроту фіксують, щоб бісер не розсипався, а потім від цієї низькі відміряють необхідне для кожного ряду кількість бісеру.
       Після виконання всіх рядів розкручують маленьку петельку і, закрутивши цей кінець навколо дроту останнього ряду, пропускають через 2-3 см останнього ряду бісеру (рис. 6).
Якщо виконується листик, то залишився робочий кінець і велику петлю скручують разом до кінця, додавши для міцності ще 1-2 зволікання.
        Якщо виконується пелюстка квітки, то після того, як пелюстка повністю виконаний, розрізають велику петлю з дроту на відстані 1 см від основи пелюстки і скручують залишилися кінці дроту не більше 3-4 разів (щоб черешок ні дуже товстим). 

         Плетіння гострокінцевих пелюсток і листя.
         Відмінність гострокінцевих пелюсток і листя від округлих полягає у виконанні вершини: кінець 2-го і початок третього рядів бісеру становлять з 1-м рядом кут 45 ° (рис. 7). При цьому третій ряд повинен починатися так, щоб остання бісеринка 2-го ряду розташовувалася між першою і другою Бісеріка третій ряду (рис. 8).
схема плетіння бісером у французькій техніці
        В описі виготовлення елементів в круговій техніці послідовність дій записують так: 8 бісерин - 7 рядів. Це означає, що для 1-го ряду потрібно набрати 8 бісерин, а всього виконати 7 рядів (рис. 6).

r1511081
r1511082

При складанні квітки всі пелюстки складають разом і зволікання під ними скручують до досягнення необхідної довжини стебла.